måndag 21 januari 2013

Kanarisk kyckling i vin

Idag köpte jag kycklingben på Hiperdino - supermercadon en bit uppför gatan. Så nu har jag åter igen ätit en god middag på balkongen. Receptet är "lite sånt och lite sånt" men ungefär så här:

4 kycklingben som jag fräste i smör
1-2 rivna morötter
Det gröna på färska lökar el 1-2 gula lökar
10 stora gröna bönor i bitar
Persilja
Salt
Soya
1 tsk el mer curry
5 hela vitlöksklyftor
Ca 2 dl rött vin


Prova dig fram. Låt allt koka tills kycklingen lossnar från benen. Smaka av m salt och på med extra persilja.

Smakar så klart bäst på balkongen på Teneriffa med ris, sallad och ett glas rött. Buen apetito!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dubbelmarinerad kycklingfilé - serveras kall

Igår hade vi en konstutställning i huset där jag har min ateljé. På lördagkvällen hängde vi tavlor och åt den här kycklingen som blev uppska...