Det fanns ett paket fryst hoki som låg på upptining. Jag kollade in i kylen och kände för morötter och purjolök. Grädde lockade också.
Så jag grovrev morötterna, skar purjon i skivor och fräste dem nästan mjuka i lite smör. Kryddade med salt, peppar och franska örter. På med lite grädde, den kokta grönkålen, ärtor och lite av kokspadet. Det fick koka ca 5-10 min. Skar under tiden fisken i tärningar och la ner i soppan. Lät den sjuda i ca 5 min. Smakade av med paprikapulver och rosépeppar samt lite mer salt. Toppade med persilja - klart!
Jaha, så en soppa blev det! En riktigt god dessutom!
Ungefär så här för 4 portioner
400 g hokifilé eller annan fisk
en klick smör eller olja
2 stora morötter
ca 10 cm purjolök
kokt grönkål
1 dl frysta ärtor
1-2 dl grönkålsspad
1-2 dl grädde eller kokosmjölk
franska örter
salt
svartpeppar
rosépeppar
paprikapulver
persilja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar