onsdag 11 januari 2017

Glutenfri limpa med äpple

Glutenfri limpa

1,5 dl mörkt teffmjöl
1 dl bovetemjöl
2 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
2 ägg
2 msk olivolja
2 dl mandelmjölk el vatten
1 rivet äpple - ca 2 dl
1 dl hackad torkad frukt/bär
Frön att strö på

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop
Klä en brödform med bakplåtspapper som du fyller med smeten. Strö över valfria frön.
Sätt in i mitten av ugnen och grädda i 40-50 minuter och har en innertemp på ca 90 grader. Låt svalna på galler innan servering.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dubbelmarinerad kycklingfilé - serveras kall

Igår hade vi en konstutställning i huset där jag har min ateljé. På lördagkvällen hängde vi tavlor och åt den här kycklingen som blev uppska...