Eftersom man i LID utesluter mjölk i de 2 första faserna så kan det vara bra med en ersättning och då är mandelmjölk min favorit. Hyfsat enkel att göra själv om du har en mixer - fungerar också med stavmixer.
Om du vill kan du hälla vatten på mandeln och låta stå några timmar för att den blir mer lättsmält. Häll sedan bort vattnet.
2 dl mandel körs med mixer eller i kvarn tills den är medelgrovt malen.
Koka upp 1½ l vatten. Häll ½ l vatten över mandeln i en mixer och kör 2-3 min.
Sila i en chinoise (fin sil), tyg eller nylonsil (säljs bl a som kaffefilter).
Häll tillbaka mandeln, som nu kallas pulpa, i mixern och häll på ½ l vatten till och upprepa proceduren tills allt vatten är slut. Du kan sen spara pulpan och använda i färs, gryta eller vid bakning.
Nu har du en god mjölk att både dricka, hälla på gröten eller anv i matlagning.
Jag har även gjort likadant med cashewnötter - mums!
Vet du att det finns mycket du själv kan göra för att må bra? Jag skriver om kost, tankar, aktiviteter, näring, konst m m. ALLT SOM GÖR OSS FRISKA OCH KRYA!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Julmingel på ART by AV - konst, material och kurser
På Klockartorpsgatan 26 i Västerås finns Välkommen 7/12 på JULMINGEL kl 11-15 ÖPPET i butiken där du kan se/köpa min konst oc...
-
Vi bör äta 75% basisk och 25% sur kost för att kroppen inte ska bli försurad. Då du läser igenom listan ser du att mycket av den "vanli...
-
Tidigare har jag skrivit en del om att äta enligt blodgrupp. Jag går efter Dr D'Adamos råd och är nöjd. Jag har blodgrupp A vilket betyd...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar