torsdag 26 april 2012

Nattskuggeväxter

Jag hade tidigare inte ens hört ordet nattskuggeväxt eller som de också kallas nattskatteväxt. Nu har jag googlat en hel del på det sedan jag översatte ordet "Nightshade foods" inför Fas 3 och det blir så tydligt varför jag inte vill ha potatis, speciellt efter jul då den varit lagrad länge och börjar bilda utskott.
Idag äter vi nattskuggeväxter så gott som dagligen utan att vi kanske ens tänka på det.

NATTSKUGGEVÄXTER
Cayennepeppar
Chili
Äggplanta/aubergine
Spansk peppar
Mild peppar
Paprika
Potatis(vit)
Tomat
Gojibär

Dessa innehåller ett nervgift; Solanin vilket man kan vara extra känslig emot och som i stora mängder är så giftigt att det kan ta livet av oss.

Förr användes nattskuggeväxter till att förgifta människor och framförallt med belladonna.

Personer med neurologiska sjukdomar gör bäst i att undvika nattskuggeväxter, för att inte trigga systemet i onödan. Gäller även inflammationssjukdomar. Kroppen kan reagera med bl a feber, huvudvärk, illamående, diarré, tarmkramper, värk i kroppen och hudproblem.

Jag ska definitivt undvika dessa växter i fortsättningen.1 kommentar:

  1. Intressant! Har haft en helg med flera av de här symtomen du skriver om. Vad åt jag? Jo, det blev lite väl mycket av Cayenne, paprika, aubergine, tomat och potatis på en gång. Vad har jag? Fibro m m Det lär jag inte göra om i a f. Tack för infon Med vänlig hälsning Annika

    SvaraRadera

Konst i advent - julsalong

Julsalong  - länk till evenemanget på facebook. JULSALONG 1 december kl 10-15 har jag öppet i min ateljé. Här finns även en butiksdel...