måndag 30 april 2012

Ork, humor och dusch

Jag tror att jag mår bättre än för 1 månad sen. Det sker succesivt så det är svårt att märka. Jag har mer ork - om den var 10-20% tidigare så kanske 30% nu. 100% har jag inga större förväntningar på men allt över 60% är fantastiskt!! Där var jag efter förra vändan till Augsburg. Alltså ca 60 % ork när det gäller att gå, utföra enklare hushållsarbete och och umgås. Än så länge handlar det om att orka med en vardag hemma och så småningom hoppas jag att jag kan få tillbaka ork och lust till att arbeta. För visst försvinner lusten också då orken tryter. Lusten till ALLT... Men så fort orken kommer så innfinner sig ocskå lusten till att göra annat, än att gå mellan väggarna hemma.

Kroppen är klok. När vi inte orkar så får vi signalen att vila - så det gäller att lyssna! Det har jag inte alltid gjort...

Visst kan det vara viktigt att vara social. Att göra "roliga" saker som t ex gå på teater, revy eller bio. Det borde ju pigga upp. Men faktum är att när orken är i botten och nervsystemet är stört så blir det bara jobbigt. Jag har suttit på en otroligt rolig show (jag hörde ju hur de andra skrattade) och tvingat mungiporna uppåt. Det var inte så att jag inte fann skämten roliga. Tvärtom. Men jag orkade knappt sitta på stolen. Än mindre höra skratten som ekade. Eller ens hänga med i takten av skämt. Jag ville bara hem. Men satt kvar och stängde till slut ute ljuden och slappnade av i stället.

Då kommer funderingarna; "ÄR jag deprimerad" "Håller jag på att bli galen" ???

Men jag tror inte att antibiotika skulle hjälpa mot det - eller?! Jag är glad över kuren 2007 så att jag vet att det i alla fall hjälper. Och om du vill så läs mer om cytotoxiner och ledsenhet på Sidsels blogg - hon beskriver det så bra!

Nu ska jag prova en dusch - det gick inte så bra för 1 v sen. Jag har oftast stickningar på kroppen efter dusch och förra gången stack det vidrigt mycket på hela kroppen i nästan 1 timme!! GALET mycket!! Normalt sett så hjälper hudlotion (Weleda Calendula) och att få på sig kläder. Men inte förra veckan... Och NEJ jag har inte duschat på en vecka - tvättat valda delar men även då har det stuckit. Nu VILL JAG duscha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Julmingel på ART by AV - konst, material och kurser

På Klockartorpsgatan 26 i Västerås finns Välkommen 7/12 på JULMINGEL kl 11-15 ÖPPET i butiken där du kan se/köpa min konst oc...