måndag 12 augusti 2013

Nyttigare ketchup med honung

Hemgjord ketchup

knappt 2 dl tomatpuré
4 msk honung
1 dl äppelcidervinäger
4 msk vatten
ca 1 tsk salt
1 kryddmått lökpulver
½ kryddmått vitlökspulver

Häll allt i en kastrull och koka upp. Låt puttra på svag värme i ca 20 min. Låt svalna och förvara i en burk med lock.

Om du tål tomater så testa denna ketchup! Utan vitt socker och tillsatser. Speciellt om du får tag på lök- och vitlökspulver utan E-ämnen. Jag har testat att göra med mixad lök och vitlök. Du får ta lite i taget och testa dig fram. Gör en större sats eller använd mixet till en gryta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hel kyckling i ugn med citrongräs och vitlök

Jag skulle vara bort en stund och ville ha lunchen klar då jag kom hem eller i alla fall nästan klar. Så jag satte in kycklingarna i ugnen i...