Råris-pajskal 6 port
Ugn 200 grader.
Koka 2,5 dl råris enligt förpackningen. Låt kallna. Perfekt om du har råris klart i kylen, då tar du ca 4-5 dl kokt råris.
2 lätt uppvispade ägg
Krydda med salt och ev svartpeppar
Blanda och bred ut i en smord pajform.
Förgrädda i ca 15 min. 200 grader.
Så långt är receptet ur boken. Under tiden den gräddade så gjorde jag fyllningen;
Jag stekte en stor lök och ca 10 champinjoner som jag kryddade med salt, gurkmeja och timjan. Samt pressad vitlöksklyfta. Tillsatte ca 200 g frusen spenat.
Vispade ihop 2 ägg med ca 3/4 dl mandelmjölk (funkar med ko/soya el dyl), kryddade med örtsalt.
Tog ut det förgräddade pajskalet och lade fyllningen i det samt hällde på äggsmeten. Ovanpå fördelade jag lite chèvre.
In i ugnen igen ca 30 min el tills äggstanningen har stelnat lagom mycket.
Bild kommer...kamerastrul!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar