torsdag 10 september 2015

Chokladbollar med kokosolja, dadlar och havre

Enkla och nyttiga chokladbollar som kan varieras i det oändliga.  De här finns oftast i min kyl - redo att plockas fram!


1 dl Dadelsmör (klicka på länken)
3 dl havregryn
3 msk kokosolja, smör eller ghee
2-3 msk kakao 
1/2 krm himalayasalt 
1/2-1 krm vaniljpulver 
2-3 msk vatten, starkt kallt myntathé eller kallt kaffe 
kokosflingor 

Låt smeten gärna stå en stund så att havregrynen får dra åt sig vätskan. Den ska vara lätt att forma till bollar som du rullar i kokos.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dubbelmarinerad kycklingfilé - serveras kall

Igår hade vi en konstutställning i huset där jag har min ateljé. På lördagkvällen hängde vi tavlor och åt den här kycklingen som blev uppska...