1,5 dl hirs
3 dl vatten
1/2 tsk salt
Skölj hirsen i varmt vatten. Koka den i ca 5 min. Häll av vattnet och låt den rinna av i en sil.
1 finriven morot
1 finhackad liten lök
1ägg
Örtsalt
Svartpeppar
1 tsk paprikapulver
Lite riven muskot
1/2 dl bovetemjöl
Blanda allt med hirsen och forma biffar med två skedar eller klicka ut och platta till dem direkt i stekpannan. Stek i smör eller olja.
Tomater - jag tog några körsbärstomater
Salt
Timjan
När biffarna är stekta så lägg hackade tomater i pannan och låt dem bli varma innan du häller på ca 1/2 dl vatten och låter allt koka ihop snabbt medans du kryddar. Ringla lite honung över dem precis innan du lägger upp på tallriken.
Jag åt med kokt sötpotatis och lite kokt fänkål, mjölksyrade saltgurka och ärtor.
Passade mina smaklökar fint även om det inte är det vackraste jag serverat...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar