torsdag 14 januari 2016

Tomatfri "tomatsås" till pizza, pasta eller nå't annat

Jag undviker ju tomater för att de kan skapa inflammation i kroppen. Här är en sås som passar till pasta, pizza eller nästan vad som helst - utan tomater men som nästan smakar som tomatsås, fast till och med godare. Här med färsk pasta och stekta champinjoner toppat med en god parmesan.
Super, super god!


2-4 rödbetor ev färdigkokta
1-2 morötter ev färdigkokta
1 gul lök
1/2-1 dl vatten
3 matskedar pressad citron
1-2 tsk salt
1 tsk torkad basilika 
1/2 tsk torkad oregano
2 pressade vitlöksklyftor
örtsalt/svartpeppar/annan krydda

Stek löken tills den är blank. Koka rödbetor och morötter om du inte har färdigkokta. Mixa allt till en ganska slät sås. Värm, smaka av med kryddor och servera eller använd som pizzasås.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hel kyckling i ugn med citrongräs och vitlök

Jag skulle vara bort en stund och ville ha lunchen klar då jag kom hem eller i alla fall nästan klar. Så jag satte in kycklingarna i ugnen i...