onsdag 20 januari 2016

Soppa på broccoli, purjolök och morot

Soppa kokar jag rätt ofta för det går snabbt och är enkelt att laga. Dessutom är den full av näring. Och god!

Igår var kylen ganska tom men det brukar alltid finnas till en soppa eller två. Broccoli, morot och purjo fick räcka idag och en klyfta vitlök.

ca 2-3 portioner

2 dm hackad purjo
1-2 färska broccolistånd
2 små eller en stor morot
1 stor klyfta vitlök
5-7 dl vatten beroende på hur tjock eller tunn du vill ha soppan
1 buljongtärning eller motsvarande mängd buljongpulver
Salt och ev örtkrydda efter tillgång och smak


Skala, skölj och hacka. Lägg allt i en kastrull med vatten och buljong samt ev örtkryddor. Koka i ca 15-20 min. Smaka av med salt.





1 kommentar:

  1. Hej! Vilka örtkryddor rekommendera du till soppan

    SvaraRadera

Dubbelmarinerad kycklingfilé - serveras kall

Igår hade vi en konstutställning i huset där jag har min ateljé. På lördagkvällen hängde vi tavlor och åt den här kycklingen som blev uppska...