tisdag 16 februari 2016

Morots- och rödbetsbröd med havre

Här är ett gott mjukt bröd som är lätt att variera.

6 dl havregryn
7 dl vatten
3-4 dl pulpa av morot och/eller rödbeta
1 tsk salt
2 msk olivolja

Pulpa är det som blir kvar då du juicat rötterna i råsaftcentrifugen. Blanda havregryn och vatten och låt svälla i ca 20 min. 
Blanda allt och bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Strö över t ex solros, sesam eller pumpafrön. Grädda mitt i ugnen ca 30 min i 250 grader. 

Det var allra godast då det "legat till sig" en dag.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dubbelmarinerad kycklingfilé - serveras kall

Igår hade vi en konstutställning i huset där jag har min ateljé. På lördagkvällen hängde vi tavlor och åt den här kycklingen som blev uppska...