tisdag 10 april 2012

Spätta med pumpapuré

I går gjorde jag pumpapuré;

Sätt ugnen på 200 grader. Dela en pumpa i stora bitar med skalet kvar. Tag bort kärnor. Lägg dem i en smord form och ringla lite olivolja över bitarna. Sätt in dem i ugnen ca 40 min. Ta bort skalet och mixa fruktköttet med 1-2 msk ghee, lite salt och mandelmjölk (el grädde).

Så idag fanns det rester av det. Jag fräste röd lök och färsk spenat på medelvärme. La sedan i spättan på svag värme i stekpannan. Värmde pupmapuré. Lite kokta rödbetor till det och det var klart! Enkelt och supergott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Julmingel på ART by AV - konst, material och kurser

På Klockartorpsgatan 26 i Västerås finns Välkommen 7/12 på JULMINGEL kl 11-15 ÖPPET i butiken där du kan se/köpa min konst oc...