4 port
200 g haricot verts
2 msk olivolja
1 finhackad schalottenlök
2 klyftor vitlök
200-500 g shiitakesvamp
havssalt
färsk timjan
färsk basilika
färsk persilja
1 tsk rå äppelcidervinäger
2 tsk skivad sötmandel
Koka bönorna ca 5-6 min - kortare om de förkokta och frysta. Häll av dem och ställ åt sidan.
Sautera lök och vitlök i medelvarm panna i olivoljan.
Lägg i svampen en stund och sen bönorna så att de blir varma igen. Tillsätt örter, salt och vinäger samt sötmandel. Servera genast!
Passar perfekt till Lax med kryddtäcke. Vi åt med råris, kokt sparris, babyspenat och örtmajonnäs - se recept här på bloggen på hemlagad majonnäs.
Vet du att det finns mycket du själv kan göra för att må bra? Jag skriver om kost, tankar, aktiviteter, näring, konst m m. ALLT SOM GÖR OSS FRISKA OCH KRYA!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Julmingel på ART by AV - konst, material och kurser
På Klockartorpsgatan 26 i Västerås finns Välkommen 7/12 på JULMINGEL kl 11-15 ÖPPET i butiken där du kan se/köpa min konst oc...
-
Vi bör äta 75% basisk och 25% sur kost för att kroppen inte ska bli försurad. Då du läser igenom listan ser du att mycket av den "vanli...
-
Tidigare har jag skrivit en del om att äta enligt blodgrupp. Jag går efter Dr D'Adamos råd och är nöjd. Jag har blodgrupp A vilket betyd...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar