måndag 2 april 2012

Laxsoppa

3-4 port

2-4 morötter
2-4 palsternackor
en bit rotselleri
ca 15 cm purjolök
2 klyftor vitlök
100 g lax
1 msk ghee
1 liter vatten
1 tsk havssalt
grönsaksbuljong
persilja
dill

Skala och skiva rotfrukter och lök. Fräs löken i ghee utan att den tar färg. Häll på vattnet och lägg i rotfrukter samt grönsaksbuljong. Koka i ca 20 min. Lägg i laxen skuren i bitar. Sjud tills laxen är klar. Tillsätt persilja och dill. Smaka av med salt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hel kyckling i ugn med citrongräs och vitlök

Jag skulle vara bort en stund och ville ha lunchen klar då jag kom hem eller i alla fall nästan klar. Så jag satte in kycklingarna i ugnen i...