Fas 3

Enligt Dr Singleton kan följande mat tilläggas under Fas 3. Ta det lugnt och tillsätt nya matgrupper allt eftersom, så att du ser vad du tål. Om tecken på inflammation uppstår så uteslut födoämnet och gå ev tillbaka till Fas 2 igen under att tag.
Fyra veckor.

DRYCKER
Äppeljuice ¤
Citronjuice *
Kaffe, ekologiskt *
Apelsinjuice ¤

FRUKTER
Äpple
Banan ¤
Grape*
Citron*
Lime*
Apelsin*
Nektarin
Persika
Jordgubbar*

NÖTTER/FRÖN
Jordnötter*
Pistaschnötter* (båda sorterna; risk för mögel. Köp Eko och råa och förvara i kyl.)

GRÖNSAKER
Jicama
Dill-inläggningar

NATTSKUGGEVÄXTER även kallade NATTSKATTEVÄXTER
Cayennepeppar *
Chili *
Äggplanta/aubergine *
Spansk peppar *
Mild peppar *
Paprika *
Potatis(vit) *
Tomat *

SÄDESSLAG
Korn *
Bovete
Majs *
Hirs
Havre
Quinoa
Råg
Groddat korn
Vete ^
Durum ^
Kamut ^
Mannagryn ^
Spelt ^
Einkorn ^
Faro ^

SOJABÖNSPRODUKTER
Miso
Natto
Tamari
Tempeh
Tofu

PROTEIN
Nötkött
Bison
Kyckling (mörkt kött)
Kalkon (mörkt kött)

MEJERI
Smör (ekologiskt)
Ost * - helst från rå ko eller getmjölk
Mjölk * - helst rå ko el getmjölk
Grädde * - helst rå ko eller getmjölk
Naturell yogurt * -helst ekologisk, från rå ko eller getmjölk

FETT
Mandelolja
Avokadoolja
Vindruvskärnolja (grapeseed oil)
Palmolja
Safflower (färgtistel) olja
Solrosolja

ANNAT
Popcorn (luft-poppade)
Arrowrot
Bakpulver
Guargummi
Annan vinäger
Xanthan gummi

* Dessa kan trigga inflammation. Så använd dem försiktigt och inte alla på en gång, så att du vet vilka du ev ska undvika.

¤ Använd sparsamt pga hög sockerhalt.

^ Använd med försiktighet eftersom de är från vetefamiljen.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Glutenfri broccolipaj

Igår gjorde jag en paj som blev så himla god. Vi åt den med en sallad på gröna blad, gurka från balkongen och rödlök.  Det blev även lit...