fredag 27 april 2012

Torskrygg med wasabi

2 pers

300 g torskrygg
havssalt
2-3 stora champinjoner
ärtor
lingon

Sätt ugnen på 150 grader. Låt skinnet vara kvar på fisken och salta den. Sätt in den i ugnen i ca 20 min eller tills den skivar sig men har kvar saftigheten.
Fräs champinjonerna, ångkoka ärtorna och lägg sen upp med övriga tillbehör.



Wasabikräm

1 dl turkisk yogurt
wasabi efter smak
salt
citron

Puré

1 sötpotatis
2 palsternackor
ghee eller smör
salt
ost

Koka palsternackor och sötpotatis mjuka. Mosa och tillsätt en klick smör samt salt. Här kan den vara klar en du kan också lägga ut klickar i en ugnsfast form och gratinera med ost i ca 200 grader.

Torsk står inte med på Fas-listan men här fick färsk fisk vara i prioritet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Glutenfri broccolipaj

Igår gjorde jag en paj som blev så himla god. Vi åt den med en sallad på gröna blad, gurka från balkongen och rödlök.  Det blev även lit...