söndag 17 juni 2012

Behandlingar i Augsburg

Tanken med att åka till Augsburg var att få en ordentlig undersökning av borrelian och få svar på om den finns kvar och ifall det finns andra infektioner/virus/parasiter (co-infections) som kan ha kommit med fästingbetten. Jag var helt öppen för att få örter i stället för antibiotika ifall det var möjligt.

Då jag kom dit gjordes ultraljud på lever, galla, mjälte och bukspottkörtel. Sen ett läkarbesök med "100 frågor" och provtagning. Med hänvisning till mina symptom bestämde doktorn att jag skulle starta en 14 dagars behandling på kliniken. För borrelia, trots att det bara var gränsfallsvärden på proverna som var tagna 2 mån tidigare. Men man går mest på symptomen...

Eftersom jag redan ätit Doxyferm och Azithromycin i 2 mån, antogs jag tåla dem och kunna få IV=intravenöst.

Behandlingen startade nästa dag med syrgas-cykling, högtonsterapi, IV och photonterapi . Vi var 5 st som satt i samma rum med nålar i armarna, i tre timmar.

Alla nöjda och glada trots krämpor. Vi insåg snart att de flesta hade likartade symptom och alla var glada för att vi blivit hörda och sedda. NU skulle vi bli friska!! En av oss hade kommit dit med kryckor och kunde nu gå efter ett antal veckor med IV.

På em var det dags för den personliga tränaren att säga sitt; "du måste träna upp din kropp och få bättre muskler i ffa höft/rygg". Vi gick igenom några övningar med en skakande kropp. Jag blir ju ofta sämre av överansträngning och var förvånad över att jag bara klarade de lättaste vikterna. Efteråt var jag väldigt trött så det var skönt att gå in i den infraröda bastun och ta en dusch.

På kvällen blev det middag på den allra närmaste restaurangen för jag orkade inte gå längre. Tyvärr var det en irländsk pub med mexikansk mat men jag var så trött så jag tog det mest vettiga på menyn och brydde mig inte om ifall det var perfekt enligt dieten.

Kl 8.00 nästa dag infann jag mig på kliniken igen för en ny behandlingsdag. Glad i hågen för jag skulle ju bli frisk! Dagen startade med syrgascykling,magnetfältsterapi och IV. Efter lunch blev det träning och det gick väl hyfsat. Sen bastu och dusch. Allt (utom duschen) kostar separat och man sägs kunna välja men de vill ju helst att man tar alla behandlingar för att få en helhet. Eller är det för att tjäna pengar? Nåja, jag tror säkert att de har effekt men det kan också bli lite för mycket att göra allt på en gång. Speciellt träningen i mitt fall. Jag är så glad att jag överhuvudtaget orkar gå de sträckor jag behöver så att lägga till träing visade sig snart vara ett dåligt drag.

Efter 2 hotellnätter fick jag nu flytta till en underbar lägenhet nästan mitt i centrum, med hiss. Att kunna göra sin egen mat och få lite mer plats kändes så bra!

Min lägenhet på Hermanstrasse

Onsdag morgon promenerade jag till kliniken, även om det tog emot i kroppen att gå 20 min. Där började jag med cylingen och magnetfält. Sen IV men då var det problem att sätta nålen så jag fick lite värmelampa på armarna men det hjälpte inte. Då fick jag träna i stället och idag var det pulshöjande gång på band. Fruktansvärt jobbigt med en redan slut kropp. Jag orkade eg inte men ville ju inte verka vek så jag körde på. Sen tog allt slut! Jag gick in i en vägg! Noll ork kvar.

Gick ner för att äta lunch i den lilla restaurangen men eftr några tuggor kom tårarna för jag orkade inte ens äta.

Vi skulle försöka med IV igen men blodtrycket var 90/60 och inte ens efter en sockerbit med kamfer gick det att sätta en nål. Så vi gav upp och nästa dag blev det heller inget utan kroppen skulle få vila och jag tog piller i stället.

Sen blev det Pingst och tre lediga dagar. Det var bra för då kunde jag få tillbaka ork.

Jag umgicks med två tyska kvinnor och vi tog små promenader och såg Augsburg samt Ammersee via bil. En riktigt trevlig helg!


Ammersee


Tisdagen kom och jag hade bestämt mig för att bara ta IV och utesluta det som tog kraften ur mig. Det gick bra.

Onsdag morgon kände jag mig otroligt trött och kom knappt ur sängen trots att jag sovit gott och länge. Jag tog mig till kliniken och fick veta (när jag frågade) att provsvaren kommit och att jag inte hade nå'n co-infektion. Yes!

Av olika anledningar valde jag nu att avsluta mina behandlingar på kliniken. Kanske allra mest för att min tro på alternativa behandlingar, healing och kost är större än min tillit till antibiotika som enda medel... Jag kanske kan behöva mer antibiotika en annan gång.

En lunch - mums!
Jag gick till hälsokosten och apoteket för att se vad de hade mot min klåda på ben och armar som inte blivit bättre. Frågade om de visste ngn doktor som även hade homeopati/örter och det fanns en! Jag gick dit för att se om det fanns en tid men hamnade genast hos läkaren och fick en undersökning. Han är kines och har många års erfarenhet av invärtesmedicin, akupunktur, örter och homeopati. Resultatet blev en kasse medikamenter som ska stärka tarm, lever och njurar samt homeopatiska medel anpassade till just Mig:) Jag har använt sådana tidigare men jag måste säga att de här känns mitt i prick just nu. Vi får se vad som händer efter ca 2 mån - återkommer med resultat!

2 kommentarer:

 1. Tack för att du delar med dig! :)
  Vilken fin lägenhet du hade i augsburg, men trisst värre att det inte gick bra på kliniken! Inte alls kul... bra då att du hittade en homeopat som du tyckte kunde ge dig bra grejer, blir intressant att se vad du säger om två månader :D
  Jag önskar att jag kunde få komma ner till augsburg för behandling, fast.... att det inte skulle vara så dyrt. Jag är så galet trött på att vara sjuk!!

  SvaraRadera
 2. Kanske var det meningen att jag skulle till kinesen (homeopaten) men jag hade ju inte fått tag på honom på annat sätt än att åka dit...;) Jag bodde i samma kvarter!

  Jag vet att det finns skickliga alternativare här i Sverige så kanske kan du prova det? MÅnga gånger fstnar vi i en sjukdomsbild - tänk om vi inte har det vi tror?? Och vi kan göra en hel del själva:) Krya på dig Alicia!

  SvaraRadera

Konst i advent - julsalong

Julsalong  - länk till evenemanget på facebook. JULSALONG 1 december kl 10-15 har jag öppet i min ateljé. Här finns även en butiksdel...