tisdag 17 juli 2012

Infraröd bastu

Idag har jag beställt en IR-bastu som jag hoppas kommer på 2-3 dagar. Jag provade det då jag var i Augsburg och märkte att jag kunde duscha utan så mycket stickningar på kroppen. Jag har haft dessa stickningar i många år men sen i mars så har de ökat i styrka och spritt sig från benen till hela kroppen. De är otroligt obehagliga och det hjälper absolut inte att smörja sig. Det är liksom djup under huden och pågår 45-60 min efter dusch, då jag måste ligga under täcket och linda in mig samt gnugga lätt där det sticker för tillfället - svårt att förklara det här...

Vi var i Finland förra veckan och då testade jag en likadan bastu, med samma resulat. Det sticker lite men är uthärdligt!

Så nu har jag beställt en egen:) En singelbastu - inte för att jag är singel utan för att jag vill ha en liten som är lättplacerad. Den kan stå var som helst där det finns ett eluttag. Inget vatten behövs - förutom att man nog vill duscha efteråt.

Jag vill använda den till att framförallt öka immunförsvaret och höja min kroppstemperatur för jag är ofta kall och min temp är svårreglerad.

Singel Harmoni Infraröd bastu
Singel Harmoni från Luxway

"-Hjälper och stärker immunförsvar.
Kroppen bekämpar naturligt infektioner genom att höja kroppstemperaturen vid feber. De långvågiga infraröda strålarna, ger en förhöjning av kroppens temperatur. Detta hjälper till att snabbare bli fri från infektioner och ökar antalet leukocyter ( Vita blodkroppar ) i blodet och stärker därmed immunförsvaret.
Virus och bakterier tolorerar värme dåligt ( ref PH.D Susan Smith Jones ).
De långvågiga infraröda strålarna hjälper till att minska svullnader och inflammationer genom att förbättra lymfflödet.
Huden är kroppens största avgiftningsorgan. Den har en stor yta och kroppen använder svettning som ett sätt att avlägsna slaggprodukter effektivt.
Den infraröda värmebehandling man får vid ett bastubad i infraröd värme är gynnsam för lungorna samt andra organ såsom levern och njurarna."

Så står det på Luxway där jag beställt min bastu. Får återkomma med mer info då den anlänt.

2 kommentarer:

 1. Hej! Skulle vara roligt att höra hur du trivs med din IR-bastu! Jag har precis köpt en precis likadan, som förhoppningsvis levereras på onsdag. :) Jag har cirkulationsproblem i ryggen + känselbortfall som jag märkte blev mycket bättre när jag gick på IR-behandlingar så jag kände att detta var välinvesterade pengar i min hälsa! Plus alla andra bra effekter som kommer med IR-bastandet också. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jonna! Hoppas du trivs med den! Jag gillar den massor! Nu då jag är i värmen på Teneriffa så märker jag ju att jag verkligen mår så mycket bättre av värme och en IR-bastu är en bit på väg. Tyvärr räcker inte storleken till promenader ;) I bastun alltså! Har den utlånad nu och en i den familjen blev av med sina eksem!

   Radera

Konst i advent - julsalong

Julsalong  - länk till evenemanget på facebook. JULSALONG 1 december kl 10-15 har jag öppet i min ateljé. Här finns även en butiksdel...