fredag 9 maj 2014

Glutenfria, sockerfria och mjölkfria frökex

Frökex 

1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
ev 2 msk pofiber
1 tsk havssalt
½ dl ghee eller kokosolja 
3 dl kokande vatten
Häll kokande vatten över linfröna och låt det vila i ca 10 min. Tillsätt resten.
Rör ihop alltsammans och fördela smeten på på ett bakplåtspapper. 
Grädda på 150 grader i 30 min. Ta ut plåten och skär kakan i bitar. Använd en stor kniv.
Grädda ytterligare i 15 minuter på 150 grader. Ta ut och bryt isär kexen.  Låt torka på 50 grader i 2-3 timmar. 
Du kan byta ut till vilka frön du vill och ev korrigera mängden vatten.

Biscuits without gluten, dairy or sugar
1/2 cup sesame seeds
1/2 cup sunflower seeds
1/2 cup flax seed
1 tsp sea salt
½ cup ghee
1 1/2 cup boiling water
Pour boiling water over the flax seeds and leave it for about 10 min. Add the rest.
Stir everything together and spread the mixture on a baking paper.
Bake at 150 degrees Celsius for 30 minutes. Remove the plate and cut the cake into pieces. Use a large knife.
Bake additional 15 minutes at 150 degrees C. Remove and break apart the biscuits. Let them dry at 50 degrees C for 2-3 hours.

You can swap to which seeds you want and possibly correct amount of water.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dubbelmarinerad kycklingfilé - serveras kall

Igår hade vi en konstutställning i huset där jag har min ateljé. På lördagkvällen hängde vi tavlor och åt den här kycklingen som blev uppska...