fredag 9 maj 2014

Glutenfria, sockerfria och mjölkfria frökex

Frökex 

1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
ev 2 msk pofiber
1 tsk havssalt
½ dl ghee eller kokosolja 
3 dl kokande vatten
Häll kokande vatten över linfröna och låt det vila i ca 10 min. Tillsätt resten.
Rör ihop alltsammans och fördela smeten på på ett bakplåtspapper. 
Grädda på 150 grader i 30 min. Ta ut plåten och skär kakan i bitar. Använd en stor kniv.
Grädda ytterligare i 15 minuter på 150 grader. Ta ut och bryt isär kexen.  Låt torka på 50 grader i 2-3 timmar. 
Du kan byta ut till vilka frön du vill och ev korrigera mängden vatten.

Biscuits without gluten, dairy or sugar
1/2 cup sesame seeds
1/2 cup sunflower seeds
1/2 cup flax seed
1 tsp sea salt
½ cup ghee
1 1/2 cup boiling water
Pour boiling water over the flax seeds and leave it for about 10 min. Add the rest.
Stir everything together and spread the mixture on a baking paper.
Bake at 150 degrees Celsius for 30 minutes. Remove the plate and cut the cake into pieces. Use a large knife.
Bake additional 15 minutes at 150 degrees C. Remove and break apart the biscuits. Let them dry at 50 degrees C for 2-3 hours.

You can swap to which seeds you want and possibly correct amount of water.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Glutenfri broccolipaj

Igår gjorde jag en paj som blev så himla god. Vi åt den med en sallad på gröna blad, gurka från balkongen och rödlök.  Det blev även lit...