tisdag 17 juni 2014

Nyttigt kokos- och nötgodis



Botten

1 1/2 dl finriven kokos
6 st urkärnade dadlar
1 dl jordnötter eller cashewnötter 
1 msk vatten

Mixa nötter och dadlar. Blanda i kokos och vatten till en tjock smet. Tryck ut den i en liten form som du klätt med bakplåtspapper eller plastfolie. 

Chokladtäcke

1/5 dl kokosolja 
1/5 dl kokosmjölk
1 1/5 msk kakao eller carob
1 kryddmått stevia eller
1 msk honung
1 krm vaniljpulver (rent)

Vispa oljan och mjölken och tillsätt allt annat och bred det över mandel/nötsmeten.

Ställ formen i frysen. Ta fram den då den stelnat och skär i små bitar. Förvara i frys. Du tar bara fram så många bitar som du vill servera. De smälter snabbt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Glutenfri broccolipaj

Igår gjorde jag en paj som blev så himla god. Vi åt den med en sallad på gröna blad, gurka från balkongen och rödlök.  Det blev även lit...