tisdag 17 juni 2014

Nyttigt kokos- och nötgodis



Botten

1 1/2 dl finriven kokos
6 st urkärnade dadlar
1 dl jordnötter eller cashewnötter 
1 msk vatten

Mixa nötter och dadlar. Blanda i kokos och vatten till en tjock smet. Tryck ut den i en liten form som du klätt med bakplåtspapper eller plastfolie. 

Chokladtäcke

1/5 dl kokosolja 
1/5 dl kokosmjölk
1 1/5 msk kakao eller carob
1 kryddmått stevia eller
1 msk honung
1 krm vaniljpulver (rent)

Vispa oljan och mjölken och tillsätt allt annat och bred det över mandel/nötsmeten.

Ställ formen i frysen. Ta fram den då den stelnat och skär i små bitar. Förvara i frys. Du tar bara fram så många bitar som du vill servera. De smälter snabbt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Konst i advent - julsalong

Julsalong  - länk till evenemanget på facebook. JULSALONG 1 december kl 10-15 har jag öppet i min ateljé. Här finns även en butiksdel...