Jag undviker ju tomater för att de kan skapa inflammation i kroppen. Här är en sås som passar till pasta, pizza eller nästan vad som helst - utan tomater men som nästan smakar som tomatsås, fast till och med godare. Här med färsk pasta och stekta champinjoner toppat med en god parmesan.Super, super god!
2-4 rödbetor ev färdigkokta
1-2 morötter ev färdigkokta
1 gul lök
1/2-1 dl vatten
3 matskedar pressad citron
1-2 tsk salt
1 tsk torkad basilika
1/2 tsk torkad oregano
2 pressade vitlöksklyftor
örtsalt/svartpeppar/annan krydda
Stek löken tills den är blank. Koka rödbetor och morötter om du inte har färdigkokta. Mixa allt till en ganska slät sås. Värm, smaka av med kryddor och servera eller använd som pizzasås.
Stek löken tills den är blank. Koka rödbetor och morötter om du inte har färdigkokta. Mixa allt till en ganska slät sås. Värm, smaka av med kryddor och servera eller använd som pizzasås.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar