fredag 4 mars 2016

Banan och blåbärsmuffins - gluten och sockerfria

Jag såg att våra bananer började bli mogna och nästan övermogna så jag fixade till muffins igår till meditationsgruppen.

De blev något platta men riktigt goda! Härligt med fikabröd som är fritt från gluten och vitt socker. Mjölkfria är de också om du väljer kokosolja. Ghee klarar också de flesta som är laktos eller mjölkproteinallergiker.

På Nillas Kitchen finns en massa gott och nyttigt. Bl a Bananmuffins. Jag har ändrat lite efter egen smak och nästa gång gör jag halv sats för då får alla plats på en plåt i ugnen eller så lägger jag mer smet i varje form ;)







Bananmuffins med blåbär ca 30 st

Värm ugnen till 200°C


4 ägg, separerade
1 msk citronsaft
1 krm salt
3 fullt mogna bananer
1 dl smält ghee eller kokosolja
2 dl bovetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
2-2 1/2 dl frusna blåbär












Vispa äggvitorna till fast skum tillsammans med citronsaft och salt.

Mixa bananer, ghee och äggulor krämiga.

Blanda de torra ingredienserna. Blanda ned banansmeten i det torra - försiktigt.Vänd varsamt ned äggvitefluffet. Strö också i blåbären mot slutet. Fyll formarna till 2/3.

Grädda 10-12 min i 200 grader.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Konst i advent - julsalong

Julsalong  - länk till evenemanget på facebook. JULSALONG 1 december kl 10-15 har jag öppet i min ateljé. Här finns även en butiksdel...