tisdag 20 december 2016

Mandelägg - gröna och nyttiga

De här små godingarna kan du njuta av i jul! Till garnering passar flingsalt, kokos, riven vit choklad, torkad frukt osv.

God jul!


Du behöver:
3 dl skalad mandel
1 dl kokossocker
1/2 dl lönnsirap eller honung
1/2 dl smält kokosolja
1/2 tsk vaniljpulver
1 krm salt
1-2 tsk spirulina

Ca 100 gram mörk choklad

Så här gör du:
Mal mandlarna fint. Om du vill ha lite bitar i massan så hacka ca 10 mandlar lite grövre. Tillsätt övriga ingredienser och forma massan till ägg. Ställ in dem i kylen. Smält chokladen som du sedan doppar äggen i. Låt dem stelna i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Glutenfri broccolipaj

Igår gjorde jag en paj som blev så himla god. Vi åt den med en sallad på gröna blad, gurka från balkongen och rödlök.  Det blev även lit...