lördag 12 maj 2012

Morots, frukt och nötbröd

Det blir en limpa.

Tag sån't som du tycker om och blanda i. Jag hade;

totalt 5 dl mjöl av de tillåtna sorterna och efter smak. Jag använde råg, kokos, majs, havre och bovete
2 dl rårivna morötter
3 torkade fikon
½ - 1 dl hackade valnötter
1 msk bakpulver
2 msk honung el agavesirap
½ dl olivolja
1 tsk salt
1 dl vatten
ca 2 dl yogurt/fil

Sätt ugnen på 170-200 grader. Blanda allt till en ganska lös men inte rinnande konsistens. Klä en avlång form med bakplåtspapper och som du fyller till max 2/3 delar. Grädda ca 1 tim i ugn eller tills den känns torr med en provsticka.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Glutenfri broccolipaj

Igår gjorde jag en paj som blev så himla god. Vi åt den med en sallad på gröna blad, gurka från balkongen och rödlök.  Det blev även lit...