fredag 11 maj 2012

Sparris och purjosoppa

1 portion

1 knippa färsk grön sparris
10 cm purjolök
1-2 champinjoner
ghee
2 dl vatten
1 dl kokosmjölk
buljongpulver/tärning
havssalt
färsk persilja och ev koriander
ev peppar

Bryt av nedre delen på sparrisen - den kan vara trådig. Skär sparris, purjo och svamp i bitar och fräs dem i lite ghee. Tillsätt vatten och koka grönsakerna mjuka. Mixa. Häll i kokosmjölk och smaka av med buljong, salt och kryddor.

Jag hade lite räkor som jag la ner i soppan då den var klar. Skulle fungera fint med ett kokt ägg, fisk, kyckling el dyl. Eller bara som den är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Konst i advent - julsalong

Julsalong  - länk till evenemanget på facebook. JULSALONG 1 december kl 10-15 har jag öppet i min ateljé. Här finns även en butiksdel...