måndag 20 augusti 2012

Färsbiffar med stekta grönsaker

Ooops! Tallriken blev tom! Jag glömde ta kort...igen!


2 portioner

FÄRSBIFFAR

300-400 g nötfärs
1 tsk salt
ev svartpeppar
1 liten finhackad lök

STEKTA GRÖNSAKER

4 skivade champinjoner
1 skivad gul lök
100 g sockerärter
1-2 msk grovriven rotselleri
2 pressade vitlöksklyftor
ev ett par kokta potatisar i tärningar
salt
örtkryddor - jag hade färsk persilja och basilika
ghee/smör
citron
olivolja
flytande honung
ev svartpeppar

Blanda färsen med salt, peppar och lök. Forma biffar som du steker i ghee el smör.

Fräs alla grönsaker i ghee/smör tills de har lagom konsistens. Tillsätt potatisen. Krydda och pressa över lite citron. Dra av pannan från värmen och häll på lite olivolja och honung.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Glutenfri broccolipaj

Igår gjorde jag en paj som blev så himla god. Vi åt den med en sallad på gröna blad, gurka från balkongen och rödlök.  Det blev även lit...