måndag 20 augusti 2012

Färsbiffar med stekta grönsaker

Ooops! Tallriken blev tom! Jag glömde ta kort...igen!


2 portioner

FÄRSBIFFAR

300-400 g nötfärs
1 tsk salt
ev svartpeppar
1 liten finhackad lök

STEKTA GRÖNSAKER

4 skivade champinjoner
1 skivad gul lök
100 g sockerärter
1-2 msk grovriven rotselleri
2 pressade vitlöksklyftor
ev ett par kokta potatisar i tärningar
salt
örtkryddor - jag hade färsk persilja och basilika
ghee/smör
citron
olivolja
flytande honung
ev svartpeppar

Blanda färsen med salt, peppar och lök. Forma biffar som du steker i ghee el smör.

Fräs alla grönsaker i ghee/smör tills de har lagom konsistens. Tillsätt potatisen. Krydda och pressa över lite citron. Dra av pannan från värmen och häll på lite olivolja och honung.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dubbelmarinerad kycklingfilé - serveras kall

Igår hade vi en konstutställning i huset där jag har min ateljé. På lördagkvällen hängde vi tavlor och åt den här kycklingen som blev uppska...