söndag 13 januari 2013

Biltur till Teide och Puerto de la Cruz

Robin
Häromdagen tog vi en biltur upp till vulkanen Teide och vidare till Puerto de la Cruz som är Teneriffas äldsta turistort.

Robin och el Gato
På vägen upp stannade vi till på en liten ekologisk vingård. De hade katter, hundar, höns, andra fåglar, svarta grisar, hästar... och vinodling. Dessutom erbjuder de middagar och har boende för up till 10 personer ovanpå bodegan. Mysigt och fridfullt.

Robin kommer alltid väldigt bra överens med katter och den här var inget undantag. Jag vet inte vem som njöt mest...

Vägen från Arona mot Teide
Luften var klar men inte så kylig den här dagen och det var skönt med stillheten. Vi drack gott kaffe och åt underbara, egenodlade apelsiner.

Sen for vi vidare uppåt på slingriga men breda och fina vägar. Här är det mycket kanarietall och en fantastisk utsikt.


Teide
Det var klart väder så vi såg hela Teide som är Spaniens hägsta berg med sina 3718 m.

Luften är verkligen tunn och ändå var vi aldrig upp på toppen. Då får man åka kabinbana i ca 2.5 km och sen gå de 163 metrarna. Man behöver dessutom ett särskilt tillstånd för att gå ända upp.
Det känns verkligen som om man är på en annan planet då man är i nationalparken runt kratern;  Parque Nacional de las Cañadas del Teide.
Nationalparken
Grönskan var helt makalös på vägen ner genom Orotavadalen. Massor av olika växter som samsades och spred ut sig överallt. Tyvärr blev det inga kort - jag körde. Vägen var slingrig och inte i lika bra skick som vägen upp från Arona via Vilaflor. Men det var inga problem att köra, däremot protesterade de som satt i baksätet och var emellanåt lika gröna i ansiktet som växterna utanför. Då fick jag stanna berg och dalbanan en stund och det kändes rätt skönt då vi äntligen kom ner till hamnstaden. Här var luften varmare och dessutom lättare att andas.
Vi åt en lunch och vandrade runt ett tag innan vi tog motorvägen hem. Efter en dag fylld med intryck somnade vi nöjda på kvällen.

Puerto de la CruzInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Konst i advent - julsalong

Julsalong  - länk till evenemanget på facebook. JULSALONG 1 december kl 10-15 har jag öppet i min ateljé. Här finns även en butiksdel...