torsdag 17 januari 2013

Hur många har borrelia?

Vår dotter led i nio år är en artikel som väcker funderingar. I dagens Sverige och i många andra länder krävs att vi tar eget ansvar och egna resurser för att vara friska.

Det är inte längre helt tryggt att lita på vår sjukvård. Inte tro att de vet allt och har de bästa svaren.

Jag undrar ju hur många som har borrelia och andra fästingburna sjukdomar som grund? Hur många med diagnoser som MS, ALS, fibromyalgi osv? Jag känner några men hur många fler finns det?

Jag kommer hela tiden tillbaka till att jag tror att vi behöver bygga immunförsvar från grunden. Tarmen. Tankarna. Känslorna. Kosten. Miljön... Det är mycket som har betydelse. För att inte snacka om sockret.... en stor bov!

Vi kan hålla oss friska med egna medel och det ger ju så mycket mer styrka då vi känner att vi kan göra skillnad! Även och framförallt i min egen kropp! Eller hur?

2 kommentarer:

  1. Hej Anette, nej, angående borrelia och andra sjukdomar, jag håller med dig att det i Sverige krävs att du tar eget ansvar och inte bara litar på att någon annan ska lösa alla dina problem. Det går inte, frågan är om det någonsin har gått, att lita på att sjukvården har alla bästa svaren. Det gäller förstås borrelia och andra sjukdomar som twar särskilt. Detta efter som de har speciellt diffusa symptom och att det inte råder full enighet angående diagnos, test och behandling av dessa typer av infektioner/sjudomar. Borrelia symptomen är ju till exempel relativt svår upptäckta i ett tidigts stadium. Vilket har lett till att det finns många mörkertal vad det gäller fästingburna sjukdomar. Ha det gott! Och visst är det a och o att ta hand om sitt immunförsvar oavsett vad! /C

    SvaraRadera
  2. Hej Carin! Tack! Så härligt med en kommentar :)

    SvaraRadera

Konst i advent - julsalong

Julsalong  - länk till evenemanget på facebook. JULSALONG 1 december kl 10-15 har jag öppet i min ateljé. Här finns även en butiksdel...