måndag 12 augusti 2013

Nyttigare ketchup med honung

Hemgjord ketchup

knappt 2 dl tomatpuré
4 msk honung
1 dl äppelcidervinäger
4 msk vatten
ca 1 tsk salt
1 kryddmått lökpulver
½ kryddmått vitlökspulver

Häll allt i en kastrull och koka upp. Låt puttra på svag värme i ca 20 min. Låt svalna och förvara i en burk med lock.

Om du tål tomater så testa denna ketchup! Utan vitt socker och tillsatser. Speciellt om du får tag på lök- och vitlökspulver utan E-ämnen. Jag har testat att göra med mixad lök och vitlök. Du får ta lite i taget och testa dig fram. Gör en större sats eller använd mixet till en gryta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Glutenfri broccolipaj

Igår gjorde jag en paj som blev så himla god. Vi åt den med en sallad på gröna blad, gurka från balkongen och rödlök.  Det blev även lit...