tisdag 29 april 2014

Burgare av kycklingfärs

Burgare av kycklingfärs. Med ägg och champinjoner



Om du vill så kan du äta utan bröd. Jag hade en skiva grovt rågbröd i botten. En annan dag tog jag glutenfritt, rostat bröd.

Mosa:
1/2 avokado 
1/2 dl crème fraîche
1 pressad klyfta vitlök
Örtsalt

Koka 3-4 gröna sparris i lättsaltat vatten ett par minuter. 

Blanda och forma en biff av 
ca 100 g kycklingfärs
1 krm salt
1 krm spiskummin 
en nypa riven muskot 

Stek i olja ca 3-5 min på var sida. 

Stek
3 champinjoner
1 ägg

Lägg upp allt på brödet och garnera med kokta rödbetor, gurka och skivad röd lök. Eller det du har hemma.

Mal lite svartpeppar och salt över! 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Konst i advent - julsalong

Julsalong  - länk till evenemanget på facebook. JULSALONG 1 december kl 10-15 har jag öppet i min ateljé. Här finns även en butiksdel...