måndag 2 november 2015

Matbröd med dinkel, havre och råg

Snabbt och gott matbröd. Vi åt det med färskost igår och idag var det lika gott med en skiva kalkon.

2 dl grovt rågmjöl
2 dl dinkelmjöl
2 dl havregryn
2 tsk bikarbonat
1/2 dl linfrö
1 dl hackade hasselnötter el andra nötter
4 1/2 dl yoghurt
1 dl russin eller annan torkad frukt
1 tsk salt
Solros eller pumpafrön till garnering (jag glömde det)

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Häll på yoghurt och rör om. Tillsätt russin. Häll i en avlång form. Grädda i ca 45-60 min.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Konst i advent - julsalong

Julsalong  - länk till evenemanget på facebook. JULSALONG 1 december kl 10-15 har jag öppet i min ateljé. Här finns även en butiksdel...