torsdag 26 november 2015

Matbröd utan gluten, socker och mjölk

Ofta använder jag recept från Nillas kitchen och ibland gör jag om dem så att det passar mig bättre. Följande har jag testat tidigare enligt recept och den här gången blev det en variant på det. Jag ville ha det utan nötter helt enkelt.


3 ägg
1/2 dl olivolja
1 1/2 dl vatten
2 msk honung 
1 rivet äpple
150 g bovetemjöl
100 g mandelmjöl
2 tsk psylliumfröskal
2  tsk bakpulver
1/2 tsk salt

Vispa samman ägg, olja, vatten och honung. Blanda i det rivna äpplet.
Blanda alla torra ingredienser och rör ut i äggblandningen. 
Klä en avlång bakform (ca 1 l) med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda i 175 grader, ca 45 min i nedre delen av ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Glutenfri broccolipaj

Igår gjorde jag en paj som blev så himla god. Vi åt den med en sallad på gröna blad, gurka från balkongen och rödlök.  Det blev även lit...