torsdag 26 november 2015

Matbröd utan gluten, socker och mjölk

Ofta använder jag recept från Nillas kitchen och ibland gör jag om dem så att det passar mig bättre. Följande har jag testat tidigare enligt recept och den här gången blev det en variant på det. Jag ville ha det utan nötter helt enkelt.


3 ägg
1/2 dl olivolja
1 1/2 dl vatten
2 msk honung 
1 rivet äpple
150 g bovetemjöl
100 g mandelmjöl
2 tsk psylliumfröskal
2  tsk bakpulver
1/2 tsk salt

Vispa samman ägg, olja, vatten och honung. Blanda i det rivna äpplet.
Blanda alla torra ingredienser och rör ut i äggblandningen. 
Klä en avlång bakform (ca 1 l) med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda i 175 grader, ca 45 min i nedre delen av ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Konst i advent - julsalong

Julsalong  - länk till evenemanget på facebook. JULSALONG 1 december kl 10-15 har jag öppet i min ateljé. Här finns även en butiksdel...